Rabu, 4 September 2019

Anak AR Badul mati tertembak semasa persembahanSeorang Mejar Komando Kem Sungai Udang  yang dikenali sebagai Mejar Mohd Zahir Armaya, 36 dipercayai meninggal dunia akibat tertembak semasa latihan di Kem Lok Kawi, Sabah, pukul 9.20 pagi ini.

Mangsa Mejar Mohd. Zahir Armaya, adalah merupakan anak pelakon lagenda, AR Badul itu mati semasa melakukan demonstrasi akibat mati kena tembakan pistol.

Tembakan itu dipercayai tersasar sedikit dan melepasi baju kalis peluru yang dipakai oleh mangsa.

Ketika kejadian, mangsa memakai berbaju putih dan bertopeng beraksi sebagai penjenayah yang ditembak mati oleh anggota tentera. Mangsa rebah dan diheret ke tepi sebelum persembahan ditamatkan. Bagaimanapun, mangsa didapati tidak sedarkan diri sebelum topeng mukanya dibuka dan mukanya berlumuran darah

Mangsa bertugas di Kem Sungai Udang, Melaka dikatakan terkena tembakan dalam demonstrasi melibatkan pasukan khas itu sempena Pelancaran Divisyen Kelima Infrantri Malaysia Malaysia dan Briged Ke-13 Infantri Malaysia.

Mangsa menghembuskan nafas terakhir di Hospital Queen Elizabeth pada pukul 9.30 pagi tadi.

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya.


Sumber : Bernama, Utusan Online, Hmetro

lepak.com.my

About lepak.com.my

lepak.com.my ini diwujudkan bagi berkongsi info, petua, resepi,tempat menarik yang kami lawati dan lain-lain dengan anda. Di lepak kami sangat mengalu-alukan sebarang pandangan dan berkongsi apa jua isu bersama anda semua

Subscribe to this Blog via Email :