Selasa, 1 Mac 2011

Tutorial : Elakkan Blogwalking palsu

Pernah tak bila check kt shoutmix tu ada blogwalking palsu padahal tak ada pun visit blog kita. Ok. Sekarang ni saya nak share macammana nak elakkan benda ni jadi semakin mengganas ok...:). Saya dapat tutorial ni dari http://sayabudakcomel.blogspot.com. Kredit pada budakcomel ok :).

1. Login kat dalam Shoutmix Chat Widget 

2. Pergi pada Security dan klik pada Website Lock

 3. Masukkan URL blog anda masing-masing tanpa meletakkan http:// atau www


GOOD LUCK!! 

lepak.com.my

About lepak.com.my

lepak.com.my ini diwujudkan bagi berkongsi info, petua, resepi,tempat menarik yang kami lawati dan lain-lain dengan anda. Di lepak kami sangat mengalu-alukan sebarang pandangan dan berkongsi apa jua isu bersama anda semua

Subscribe to this Blog via Email :

6 comments

Write comments
1 Mac 2011 6:59 PTG delete

thanks....info yg sgt berguna.....

Reply
avatar
Easy XS
AUTHOR
1 Mac 2011 11:07 PTG delete

ok....sama-sama....sama2 kita belajar.....:)

Reply
avatar
3 Mac 2011 4:49 PTG delete

boleh tahu apa keburukan tak buat website lock?

Reply
avatar
Easy XS
AUTHOR
3 Mac 2011 6:00 PTG delete

keburukan buat website lock ke atau tak buat website lock :d...

Reply
avatar
Easy XS
AUTHOR
3 Mac 2011 6:01 PTG delete Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
avatar
Easy XS
AUTHOR
3 Mac 2011 6:04 PTG delete

kalau tak buat website lock,akan dpt byk blogwalking palsu, dorang yang buat blogwalking palsu ni,dorg x melawat blog org satu persatu,tapi dia cuma bukak shoutmix blog . mmg tak masuk langsunglah blog kita sbbnya cuma nak dptkan trafik tinggi.

Reply
avatar