Rabu, 7 September 2011

Apa itu Anchor Text


Apa itu Anchor Text? Sebenarnya saya dapat tau tentang Anchor Text bila saya baca e-Book Teknik Clickbank daripada saudara Zyan. Rupanya semakin banyak kita membaca dan mengkaji semakin banyak ilmu yang kita dapat. Tak rugi pun kan.
(p/s: nanti saya ceritakan detail tentang e-book ni yer)

Okaylah berbalik pada Anchor Text. Anchor Text ini sebenarnya text atau ayat atau perkataan yang kita jadikan sebagai keywords yang berkaitan dengan kandungan entri dan blog kita. 


Contohnya macam ni:

1. Saya ada menulis satu artikel tentang SEO dalam artikel A, dan dalam artikel sebelumnya pun saya ada tulis tentang SEO. So, saya akan jadikan SEO ni sebagai keywords saya dalam artikel dan bukannya menggunakan perkataan Sila Klik Di Sini, Klik Sini dan sebagainya.


2. Korang boleh juga gunakan tajuk artikel tersebut sebagai anchor text. Contohnya dalam artikel A menceritakan tentang SEO dan saya letakkan tajuk artikel lepas yang berkaitan SEO.Kenapa Anchor Text ni penting?


Senang jer.....kalau korang buat carian dalam Google ke atau mana2 lah kan, ada tak korang taip klik di sini, sila klik. Tak ada kan.......so fikir2kan lah.......Rasanya setakat ini sahaja penerangan ringkas tentang Anchor Text yang saya faham. Kalau ada tambahan lagi maklumat bolehlah tulis di ruangan komen k.

lepak.com.my

About lepak.com.my

lepak.com.my ini diwujudkan bagi berkongsi info, petua, resepi,tempat menarik yang kami lawati dan lain-lain dengan anda. Di lepak kami sangat mengalu-alukan sebarang pandangan dan berkongsi apa jua isu bersama anda semua

Subscribe to this Blog via Email :