Selasa, 7 Jun 2011

Buat duit dengan adf.ly Apa itu adf.ly?

Adf.ly ialah  adalah satu website yang menggunakan konsep url shortener (pemendekan url) untuk program pengiklanan mereka dan adf.ly ni sama konsep dia dengan bit.ly, tinyurl.com, goo.gl dan sebagainya. Biasanya mereka tak nak nampak link mereka terlalu panjang dan dengan itu menggunakan url shortener.

Sekiranya korang ada link atau apa sahaja link yang ingin korang kongsikan, korang boleh menggunakan adf.ly untuk memendekkan url korang.


Yang membezakan adf.ly ni dengan website url shortener yang lain ialah kita akan dapat jana pendapatan daripada setiap click melalui link url id adf.ly korang tadi. Maknanya link yang korang share di blog tu dapat menjana income pada korang. Korang tak nak ker?.....So apa lagi?....jomlah join adf.ly ni sambil2 share link dapat income.

Pendaftaran adalah percuma dan biarkan aje link tadi di blog korang. Untuk pendaftaran bolehlah klik adf.ly.


Bagaimana nak gunakan adf.ly?

1. Daftar secara percuma di sini.
2. Login seperti biasa dan mulakan proses memendekkan URL. 
3. Masukkan URL yang korang nak pendekkan tadi dan klik pada more option dan letakkan keyword korang tadi di ruangan custom name.


4. Klik Shrink dan tunggu sehingga URL dipendekkan.

5. URL dah siap dan copy dan boleh share di dalam blog atau FB, Twitter dan sebagainya.Untuk makluman, bila ada visitor yang klik link shortener dari adf.ly korang,  mereka terlebih dahulu akan dibawa ke page pengiklanan advertiser adf.ly selama 5 saat. Kemudian mereka perlu klik pada butang ‘Skip’ untuk pergi ke url anda yang sebenar.

p/s: program ini diambil dari saudara affifudin. Kt sini ada banyak lagi program duit online yang korang boleh join.


Jom vote sape paling cute
Bina laman web hanya dengan RM79! dengan WebberEcommerce
Hanya RM28 untuk kelihatan menarik!
Suft internet 6x lebih pantas dengan Opera Minilepak.com.my

About lepak.com.my

lepak.com.my ini diwujudkan bagi berkongsi info, petua, resepi,tempat menarik yang kami lawati dan lain-lain dengan anda. Di lepak kami sangat mengalu-alukan sebarang pandangan dan berkongsi apa jua isu bersama anda semua

Subscribe to this Blog via Email :