Rabu, 2 September 2020

Pembangunan Blog 2020 : Daftar Akaun Blog Google

Salam semua...lama dah rasanya tak buat tutorial. Boleh tengok tutorial yang saya pernah buat sebelum ini di SINI. Ada banyak tutorial blog, Microsoft Office dan lain-lain.

Tutorial kali ini ialah bagaimana cara untuk Daftar Akaun Blog Google menggunakan fungsi blogger yang terkini iaitu 2020. Mungkin ada sedikit perbezaan dengan paparan blog bagi tahun-tahun sebelumnya.


1. Pergi ke http://www.blogger.com/ dan klik pada CREATE YOUR BLOG seperti yang ditunjukkan dalam paparan di bawah2. Anda akan dipaparkan dengan skrin berikut dan masukkan Emel dan Katalaluan.


3. Taipkan Tajuk blog dan klik Next


4. Taipkan nama bagi alamat blog anda dan klik Next


5. Namakan blog . Taipkan Blogger Profile dan klik Finish


6. Selepas selesai, korang boleh melihat paparan admin blog. Klik View your blog untuk melihat paparan blog 


7. Dashboard merupakan panel kawalan utama anda untuk mengendalikan akaun blogger. Di dashboard anda mempunyai hak capaian penuh ke atas semua blog anda, membuat akaun baru, menukar profile akaun, blog-blog terkini dan lain-lain.7. Korang telah mempunyai blog sekarang dan boleh mula untuk menulis :)

lepak.com.my

About lepak.com.my

lepak.com.my ini diwujudkan bagi berkongsi info, petua, resepi,tempat menarik yang kami lawati dan lain-lain dengan anda. Di lepak kami sangat mengalu-alukan sebarang pandangan dan berkongsi apa jua isu bersama anda semua

Subscribe to this Blog via Email :