Rabu, 18 November 2015

Perginya seorang LEGEND " JONAH LOMU "Assalam semua..ape kabar???

Lama dah PakNgah tak kongsi news dengan uollsss...

Cume pagi ni dapat berita terkejut jugak bagi Fan dunia Rugby / Ragbi sebab Legend Dunia Rugby dan jugak bekas Wing New Zealand All Blacks telah menghembuskan nafasnya yang terakhir pagi ini setelah kembali dari United Kingdom hari sebelumnya.

Kepada yang tak tau sape Jonah Lomu ni..dia ni pemain Rugby untuk New Zealand All Blacks dan mengakhiri karier bersama New Zealand dengan 63 caps kesemuanya.

Dia start famous bila nama dia meletopppss kat Hong Kong Seven tahun 1994 dan bole dikatakan penyebab utama satu dunia start minat Rugby.

Lomu sebelum ini dah ada komplikasi pada Buah Pinggang atau Renal Failure cume makin worsen setelah dia buat operation transplant pada tahun 2004.

Tahun 2011 Buah Pinggang dia terus gagal sepenuhnya menyebabkan dia bergantung sepenuhnya pada Proses Dialysis sebanyak 4 kali seminggu.

Dia banyak jugak main dengan team lain contoh dalam Team Super Rugby Auckland Blues, Waikato Chiefs dan Wellington Hurricanes dan tak lupa jugak Cardiff Blues.

Ape ape pun sedih jugak la sebab Pakngah pun salah seorang peminat Jonah Lomu.

Pakngah ada sertakan Video Tribute to Jonah Lomu sebagai santapan anda semua.

Jonah Lomu May 12th, 1975 - November 18th, 2015 (40 tahun)


#jomlepak

nizam@bumi.com.my

lepak.com.my

About lepak.com.my

lepak.com.my ini diwujudkan bagi berkongsi info, petua, resepi,tempat menarik yang kami lawati dan lain-lain dengan anda. Di lepak kami sangat mengalu-alukan sebarang pandangan dan berkongsi apa jua isu bersama anda semua

Subscribe to this Blog via Email :