Selasa, 31 Mei 2011

Tutorial : Cara daftar akaun Paypal

Hi, kali ni saya nak share dengan u all macammana nak daftar @ buka akaun Paypal. Rasanya semua dah tau kan kebanyakan program buat duit dengan internet ni guna Paypal contohnya jawab survey di iPanelOnline. Sebagai org yg baru, saya pon menghadapi kesukaran macammana nak buka akaun Paypal ni dan akhirnya jumpa satu tutorial ni n thanks 2 SaifulNazmiMohamadRodzi  sebab buat tutorial ni.

So saya pon nak share jugak tutorial ni dalam blog saya....huhuhu.....

1. Buka paypal


2. Tekan Sign Up di bahagian atas kanan atau di bahagian kiri sidebar

3. Ada pilihan akaun iaitu Personal, Premier dan Business. Pilih personal dan tekan butang GET STARTED.


4. Isi maklumat lengkap5.  Selepas isi maklumat tu korang akan diminta untuk sis maklumat kad kredit. Kalau korang tak ada kad kredit tekan pada Go To My Account. Lepas tu bolehlah link kan akaun bank yg korang pilih dengan akan paypal tanpa guna kad kredit.


 6. Untuk link kan ke akaun bank sila Sign In akaun Paypal yg korang dah daftar tadi dan lepas tu pergi ke Profile>Add/Edit Bank Account 
 


7. Lepas tu isi maklumat yang diperlukan dan lepas tu tekan Continue8. Confirm kan maklumat bank korang tadi dan klik Add Bank Account then korang akan terima satu email dari Paypal.

9. Selesai.

Note : Sumber asal tutorial ini sila klik sini untuk keterangan lebih lanjut.


lepak.com.my

About lepak.com.my

lepak.com.my ini diwujudkan bagi berkongsi info, petua, resepi,tempat menarik yang kami lawati dan lain-lain dengan anda. Di lepak kami sangat mengalu-alukan sebarang pandangan dan berkongsi apa jua isu bersama anda semua

Subscribe to this Blog via Email :